Aanraders juli 2015: films op Ziggo MyPrime

Als je een on demand tv aanbieder hebt is het altijd lastig om uit het aanbod de écht leuke films te halen, omdat 90% van de films derderangs zijn of kinderfilms van het niveau kabouter & kleuterpop. Ik heb daarom uit het aanbod van Ziggo een lijst gemaakt met films die de moeite waard zijn. Sommige daarvan zijn ook al besproken op Films Gezien. Andere wil ik zelf nog zien.

Verhuisbericht!

Ga naar film.tuxedocat.nl voor mijn up-to-date site over films bij Ziggo MyPrime.

Zie ook: Tien leuk films op MyPrimeSpannende Films bij Ziggo MyprimeMooie dramafilms bij MyPrimeVijf leuke tv series op MyPrime

Aanraders die besproken zijn:

A Knight’s Tale – Jonge schildknaap doet zich voor als ridder om geld te verdienen om zijn vader te bezoeken. Geen historisch correcte film, wel licht-romantisch en komisch, maar geen rom-kom.

Albert Nobbs - Films GezienAlbert Nobbs – prachtige rustige kostuum-film over een butler die zijn eigen tabakszaak wil openen. Hij denkt daarvoor een vrouw nodig te hebben, dus maakt hij een van de kamermeisjes in het hotel waar ze werken het hof.

th_appaloosa

Appaloosa

Appaloosa – een echte moderne western, met enige diepgang ook nog. Twee lawmen-for-hire worden door een klein stadje ingehuurd om de orde te herstellen. Maar als je een wapen draagt heb je geen schoon verleden en loop je ook groot risico om tegen een ander wapen aan te lopen.

Be Kind Rewind – lieve komedie over een klein videowinkeltje dat probeert te overleven in de buurt. Gewoon lief en leuk.

Cloud Atlas – stevige film met science fiction elementen en een wat filosofischere kijk op de doorlopendheid van levens die door elkaar lopen.

Confessions of a dangerous mind - Films Gezien

Confessions …

Confessions of a Dangerous Mind – Man bedenkt simpele spelletjes voor de tv: onder andere The Dating Game. Man verteld ook dat hij een supergeheime undercover CIA agent is geweest die heel wat mensen heeft omgebracht. Wat is waar? Maakt niet uit, dit is een prachtige film met een geweldige hoofdrol van Sam Rockwell.

The Crying Game - Films Gezien

The Crying Game

The Crying Game – Klassieke film die anders eindigt dan je verwacht aan het begin van de film. Het is onmogelijk om de twist in deze film zo lang verborgen te houden, dus as je nog niet weet waar die over gaat: niet opzoeken!

 

Curse of the Golden Flower – Chinese keizerlijke familie heeft onderling nogal wat strijd. Lange film, prachtig om te zien en misschien ook wel heel geschikt om af en toe bij weg te doezelen. Verder is het een prachtige kleurrijke film, met veel familie-intriges. De film bouwt heel langzaam op, maar het is het waard om verder te kijken. Het einde is wel een stuk bloederiger dan het begin van de film doet vermoeden.

Dogma - Films Gezien

Dogma

Dogma – Twee gevallen engelen die op aarde ronddwalen hebben een mogelijkheid om terug te gaan naar de hemel. Geen zoete of religieuze film, wel veel humor van het donkere soort.

 

Eternal Sunshine of the Spotless Mind – soms wil je dingen gewoon vergeten. En soms weet je niet waar je aan begint als je iemand ontmoet. Lieve film met een beetje verrassende twist. Science fiction film met romantisch tintje, waarbij een man gaten in zijn geheugen lijkt te hebben.

 

The Ghost Writer – geen horrorfilm, maar het verhaal van een schrijver die de autobiografie van een politicus moet schrijven. Dan doen politici nooit zelf, maar laten ze doen door een ghost writer die wel betaal wordt, maar geen erkenning krijgt. De schrijver mag daarom een tijdje bij de politicus rondhangen. Maar wat is de waarheid rond de zaken die spelen in het leven van deze man?

Iep! - Films Gezien

Iep!

Iep! – kinderfilm, maar zo mooi dat dit voor iedereen leuk is. Bijzonder vogelmeisje wordt gevonden door een echtpaar dat geen kinderen heeft. Maar een vogelmeisje moet vrij kunnen vliegen.

Moon – Man woont alleen op de maan. Een computer is zijn enige aanspreekpunt. Hij staat op het punt weer terug te gaan naar de aarde en naar zijn gezin.

Planet Terror - Films GezienPlanet Terror – Robert Rodrigues, dus bloederig en over-the-top. Maar wel briljant. Een twist op een zombieverhaal, met ook een dame die haar been kwijtraakt en die vervangt met een automatisch geweer. Lopen lukt misschien niet zo goed, maar niemand die haar nu nog lastig valt. Je moet er van houden.

Rabbit Proof Fence – In de jaren twinting en dertig van de vorige eeuw besloot Australië om kinderen van de oorspronkelijke bewoners onder te brengen in blanke pleeggezinnen. Hoe ontzettend fout dat was, toont deze film aan.

The Road – Tja, het is geen gezellige film. Hij is heel zielig, depressief en naar. Maar wel heel mooi. Over een vader en zijn zoon die proberen te overleven nadat de aarde aan het sterven is.

Must-See aanraders

Howl’s Moving Castle – een Japanse animatiefilm naar een boek van de schrijfster Dian Wynne Jones. Over een meisje dat in een magisch huis van een tovenaar wordt opgenomen, en mag proberen om de tovenaar weer een beetje menselijk te maken.

Pan’s Labyrinth – een jong meisje met veel fantasie moet zich maar zien te redden in het Spanje van Franco. Mooi, een tikje griezelig en zielig, maar vooral: mooi.

Nostalgische aanraders

Disney’s The Aristocats – Prachtige handgemaakte tekenfilm van Disney over een kattenfamilie die gekidnapt wordt uit een groot landhuis. Met natuurlijk veel liedjes.

Mulan – Nog niet zo’n oude Disney film, maar wel een van mijn favorieten. Mulan is denk ik de eerste Disney dame die echt kick-ass is.

Kramer vs Kramer – het drama rond een scheiding en wat er dan met het kind gebeurd. Met Meryl Streep en Dustin Hoffman.

The Cable Guy – een Jim Carrey film die ook echt leuk is. Man sluit vriendschap, min of meer, met de kabelmonteur die hem van gratis kabel-tv voorziet. De kabelmonteur is wel een beetje … speciaal.

En ook:

Buffalo Soldiers – Met Joaquin Phoenix als Amerikaanse soldaat op een Duitse basis, die links en rechts dingen verhandeld zonder dat zijn baas dat doorheeft.

Nowhere Boy – John Lennon’s tienerjaren waren niet makkelijk. Maar het leidde wel tot de oprichting van de Beatles.

Reservation Road – Twee families: een familie die een zoon verliest bij een ongeluk en een familie waar de vader een dodelijk ongeluk veroorzaakt. De vader die zijn zoon kwijtraakt kan niet rusten voor hij weet wie het gedaan heeft.

An Education – gebaseerd op memoires van de hoofdpersoon. Een 16 jarig meisje otmoet net voor haar eindexamen een wereldse man die haar min of meer belooft mee te nemen naar de volwassen wereld. Zij is heel intelligent en zijn leven is veel interessanter dan wat ze op school leert.

W. – film over George W. Bush, met Josh Brolin. Leuk om een keer te zien. Hoewel het geen echte komedie is, denk ik wel dat er een grote komiek in W. schuilt. Was hij die kant maar opgegaan, in plaats van de politiek.

Op mijn ‘te-zien’ lijstje:

Inkheart – naar een boek van Cornelia Funke. Ook al is het een kinderboek en -film, zeker de moeite waard om tussendoor te zien. Meisje en haar vader reizen de wereld rond. Beiden houden ze van boeken en verhalen. Zowel de vader als het meisje hebben een bijzondere gave. Veel fantasie, ligt in de lijn van Het Oneindige Verhaal.

Capitalism: a Love Story – Michael Moore maakt documentaires. Dit keer pakt hij, na 9/11 en de Amerikaanse gezondheidszorg, het kapitalisme en de financiële wereld aan.

La Vie en Rose – het levensverhaal van de Franse zangeres Edith Piaf.

Frida – het levensverhaal van de kunstenares Frida Kahlo, met Salma Hayek. Het was Hayek’s droom om deze rol te spelen. Ik ben dus benieuwd hoe ze dit doet.

The Queen – Eigenlijk heb ik deze al zo goed als gezien. Helen Mirren als Elizabeth II, koningin van Engeland.

Slumdog Millionaire – onbegrijpelijk dat ik deze nog niet gezien heb. Man uit de sloppenwijken van India wint de hoofdprijs in een tv show.

Zie ook:

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *