Aanraders Ziggo MyPrime augustus

De pagina met  film aanraders voor Ziggo MyPrime wordt toch wel heel vaak gevonden. Dus maar eens kijken of ik daar een maandelijkse lijst van kanmaken. Tien films die ik gezien heb, drie die ik nog wil zien en een serie. Het aanbod is tenslotte groot en er zit ook veel troep tussen. Niet dat er iets mis is met troep… Maar je wilt toch liever iets leuks zien, toch?

Wij kijken via de Horizon box. En het is af en toe wel ietsjes stotterig, maar voor een avondje een filmpje kijken is dat niet heel erg. Het blijft ‘on demand’ en geen discje. Als iets echt goed is, komt het toch wel in onze collectie.

Tien films

Uit het aanbod wat nu aanwezig is heb ik tien films weten te plukken. Ze zijn natuurlijk niet heel erg recent, maar dit is dan typisch zo’n geval van ‘als je deze film nog niet gezien hebt, is dit misschien een mooi moment’.

1408 – horror. Een film naar een boek van Stephen King. We hebben deze film gezien op dvd en daarna weggegeven. Het is een prima film, beter dan de meeste verfilmingen van Stephen King boeken, maar na één keer kijken niet meer zo interessant.

Gandhi – drama. Het leven van Mahatma Gandhi verfilmd. Best een lange film, maar wel heel mooi. Deze film heb ik destijds nog opgenomen op VHS en daarna aangeschaft op dvd. Er zit van alles in: mooie beelden van het landschap, wat geschiedenis wat wij niet meteen mee hebben gekregen op Nederlandse scholen en goed acteerwerk over het algemeen. Als je van biopics houdt, is dit ook een aanrader.

Groundhog Day – komedie. Een film vol herhalingen en dan toch leuk blijven. Deze klassieker is volgens mij nog steeds leuk. Natuurlijk komt dat door Bill Murray, maar de rest van de cast doet het ook prima. Deze film gaat over een weerman die steeds maar dezelfde dag blijft beleven. Het is een komedie, maar er zit stiekem ook wel wat romantiek in, hoor. Lees de recensie hier.

Kramer vs Kramer – drama. Schrijnend verhaal over een scheiding en wat dat betekent voor vader, moeder en kind. Het spel is heel natuurlijk, ook van het jongetje dat het zoontje speelde. Af en toe is het fijn om een film te zien die zo natuurlijk en echt overkomt.

The Mist  – horror. Alweer een Stephen King verhaal. Deze hebben we nog op dvd. Het is een prima horrorfilm, waarvan je eerst denkt ‘wat is daar nou eng aan’. Maar omdat je juist heel veel niet ziet, is het eng. Je eigen verbeelding vult alles in wat je niet verteld wordt.

Hellboy – actie. Kleurrijke, en tegelijk donkere film over een monster uit een andere dimensie die op aarde wordt opgevoed. Samen met zijn team nemen ze het op tegen mensen en wezens die de poorten tussen de dimensies willen opengooien. Met verrassent veel humor en ook weer dat laagje romantiek. Lees de recensie hier.

The Last Legion – avontuur. Historisch compleet niet verantwoord, maar best een leuke film over de laatste Ceasar van Rome en hoe hij het zwaard Excalibur naar Engeland brengt. Lees de recensie hier.

Chocolat – romantiek. Het is een mooie film, langzaam, prachtig vol, en over een rebelse dame die een chocoladewinkel heeft. Laat ik eerlijk toegeven dat het ook een fijne film is om bij in slaap te vallen.

Tron Legacy -(ziggo zegt: drama) science fiction. Ziggo weet niet wat voor film dit is, blijkbaar. Het is het vervolg op Tron, wat een voor Disney zeer diepe science fiction film was (Disney doet niet zo aan diep). Tron Legacy is alleen uitmuntend waar het gaat om de soundtrack. Die is namelijk van Daftpunk. En alleen daarom is het een fijne film. Pak er een boek bij. (Nee, het is ook wel een film die leuk is okm te zien hoor. Maar verwacht er niet te veel van.)

Kickass  – actie. Wat als een gewone jongen besluit om superheld te worden? Dat is het idee achter deze comic verfilming. Een held zonder speciale krachten dus. Toch is het geen echte komedie. Het hangt er een beetje tussen in.

Want to see

Er zijn wel meer films die ik wil zien. Maar laat ik er eens drie uitpikken die ik voor de volgende maand wil zien. En om één of andere reden zijn het allemaal drama films

City of Men – drama. Een Braziliaanse film, met nederlands ondertitels. Wat zou het mooi zijn als dit ook in het Engels ondertiteld zou zijn. Maar goed. Dat betekent dat ik deze film alleen kijk.

The Artist – drama. Geen ondertiteling nodig! Deze staat al lang op mijn lijst. Hoe haal ik Five (je weet wel, die met wie ik samenleef) over om een film zonder gesproken dialoog te kijken?

50/50 – drama. Ik twijfel nog of ik deze wel leuk ga vinden. Ik wil hem zien vanwege de acteur die de hoofdrol speelt, maar het plot is niet mijn ding. Maar wie weet word ik wel erg verrast.

TV serie

Afterlife – drama/detective (fantasy). Twee seizoenen, in totaal 14 afleveringen van een klein uur. Het thema van ‘met de doden praten’ spreekt me niet aan. Ik heb het niet zi op mediums. Maar in dit verhaal is dat niet belangrijk. Het gaat om het mooie spel van de hoofdpersonen en hoe zij langzaam naar erlkaar toegroeien. Daarnaast zijn de afleveringen ook goed in elkaar gezet. Sommige afleveringen zijn misschien wat ‘eng’. Maar het is geen horror show.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *