Top 10 aanraders films Horizon MyPrime november 2015

Alweer een lijstje met films die aan te raden zijn om te zien op Ziggo (of Horizon) MyPrime. Voor iemand die eigenlijk weinig ‘on demand’ kijkt, kijk ik toch redelijk vaak films op MyPrime. Het zit bij ons abonnement inbegrepen, dus het is vrij makkelijk om eens een film te zien waar ik anders misschien nooit naar zou kijken. Omdat ik het al lastig vind om in die lijst een leuke film te vinden, heb ik hier een lijstje met mijn top 10 films voor november bij MyPrime.

Daenelia’s Top 10 films voor november bij MyPrime

10. Intermission

Toegegeven: deze film heb ik gekeken omdat Colm Meaney er in meespeelt. Maar het is een niet onaardige film die zich afspeelt in Dublin. Het leven van John raakt een beetje van het spoor als hij het uitmaakt met zijn vriendin. En dan bedoel ik: echt helemaal van het spoor, op de tegenovergestelde rijrichting.

9. Chocolat

Jonge alleenstaande moeder, aantrekkelijk en verkoopster van chocolade, vestig zicht een een slaperig en conservatief Frans dorpje. Al snel is het dorpje niet zo slaperig meer. Met Johnny Depp.

8. Girl with a Pearl Earring

Gebaseerd op het boek, met Scarlett Johansson in de hoofdrol. Ooit het verhaal achter Vermeer’s Meisje met de Parel willen weten? Dit is een interpretatie daarvan.

7. Robot & Frank

Deze moet ik nog zien, maar het is een verhaal over een oudere man die van zijn zoon een robot-butler krijgt, zodat die voor hem kan zorgen. Schijnt heel mooi te zijn.

6. Lust, Caution

In Shanghai, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, raakt een jonge vrouw verstrikt in de spelletjes van een machtige man. Intriges, spionages, geheime afspraken, moordaanslagen: alles zit hierin.

5. Pan’s Labyrinth

Waarschuwing: dit kan een enge ervaring zijn. Jong meisje, met veel fantasie en een liefde voor boeken, ontsnapt aan haar sadistische stiefvader door zich terug te trekken in een fantasie-wereld. Maar helemaal gezellig is het daar ook weer niet.

4. Thank You For Smoking

Lobbyist voor de tabaksindustrie probeert roken en rokers te verdedigen. Knappe film, over een aarts-sjoemelaar.

3. Lords of Dogtown

Skateborden: het bestaat al heel lang. In America was het een hype, waar een groep jonge skaters dankbaar gebruik van maakte, om hun leven meer lol en meer kleur te geven. En uiteindelijk ook om er geld mee te verdienen. Lees de recensie hier.

2. Sky Captain and the World of Tomorrow

Bijzondere film. New York wordt aangevallen door vliegende robots. Een journaliste probeert uit te vinden wie er achter zit. Een knappe piloot helpt haar. De stijl en de sfeer van deze film is uniek. Niet iedereen houdt ervan. Dit valt een beetje onder Dieselpunk, een zijstroom van steampunk.

1 Lost in Translation

Film speelt zich af in Japan, en verteld het verhaal van een oudere acteur en een jonge verveelde vrouw, die samen proberen de wereld om hen heen beter te begrijpen.

Serie

Zoek je nog een leuke serie? Er zijn 5 seizoenen van Community op MyPrime beschikbaar en ik was aangenaam verrast door de 4 seizoenen van Being Erica, wat veel leuker was dan de titel en de coverfoto deed vermoeden. Allebei aanraders.

 

You may also like...

4 Responses

 1. Marcia says:

  O ja van Being Erica heb ik ooit het eerste seizoen gekeken, vond het ook verrassend leuk! En Community is echt tof 😀

 2. Eddy Spijker says:

  Dag Daenelia,

  Ik heb genoten van “Being Erica” en ben nu het “rijtje” aan het aflopen in de categorie humor en bij Hotel Babylon aangeland. Wel leuk, zeker als je in de horeca hebt gewerkt, maar niet om de lachstuipen van te krijgen. Wel zo relaxed als je nog moet gaan slapen.

  Ik zal zeker “Community” gaan kijken. Ik ben trouwens benieuw of er ergens een overzicht is met series en films die in My prime van Ziggo beschikbaar zijn, anders dan het trage menu van de horizon box zelf? Ik ben een groot fan van de IMDB rating en omscrhiving en kan dan wat voorwerk doen voordat ik ga zoeken in de box.

  Weet jij dat toevallig? en ik ben heel blij met je aanbevelingen van de films, ik ga zeker je website in de gaten houden en de films kijken bij Ziggo.

  • Daenelia says:

   Hallo Eddie, wat een leuke reactie. Hotel Babylon leek me ook wel lekker ontspannend. Ik ben er nog niet echt voor gaan zitten, maar nu de avonden wat langer worden; wie weet.
   Ik heb helaas ook niet een echt overzichtelijke site gevonden. Voor deze lijst ben ik gewoon de site van Horizon/Myprime afgegaan. Die site is niet veel beter dan het menu van de horizon box.
   IMDb is ook mijn eerste stop, omdat het een goed idee geeft van wat voor film het is. Zelfs als een film een lage rating krijgt, maar de reacties op de messages boards mij nogal raar overkomen, dan compenseert dat voor mij. Blijkt het vaak toch wel een leuke film te zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *