Onverwacht romantische films

Er staan al heel wat lijstjes op Films Gezien, ook een lijst met romantische films, maar dan a la Daenelia. Ik hou namelijk niet van romkoms, maar dat wil niet zeggen dat ik het romantische aspect in een film niet kan waarderen. Via Ziggo kijken wij samen, Five en ik, vaak films op MyPrime, met de Horizon box. En het valt me op dat er juist wel veel films zijn waarin een onverwacht romantisch element zit, waardoor het met name leuke films zijn om als koppeltje te zien. Best slim. Want wat is er nou leuker dan samen op de bank een fijne en stiekem romantische film te kijken?

Sky Captain - Films Gezien

Sky Captain

Sky Captain and the World of Tomorrow

Jude Law, Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie in deze dieselpunk-film over een journaliste die op het spoor komt van een diabolisch plan om de wereld over te nemen. Ze zoekt haar ex-vriendje op om haar te helpen. Mooie film, heel stylistisch. Met vliegende robots en natuurlijk die spanning tussen de ex-geliefden.

Appaloosa

Appaloosa

Appaloosa

Twee stoere gunslingers slingeren een stadje binnen om de orde te herstellen. Eén van hen ontmoet een spannende weduwe (Renée Zellweger) en dat is dan het romantische gedeelte.

A Knight's Tale - Films Gezien

A Knight’s Tale

A Knight’s Tale

Jonge man (Heath Ledger) is schildknaap, maar zou best ridder willen worden. Alleen hij is niet van adel, dus dat mag niet. En dan wordt hij ook nog eens verliefd op een mooi adelijk meisje!

Serendipity

Eigenlijk weet ik nog steeds niet of ik dit een leuke film vind, maar romantisch is het wel. Twee geliefden vinden elkaar weer terug, jaren nadat ze besloten toch maar niet verder te gaan. En dan valt alles wel op zijn plaats.

Finding Neverland

Finding Neverland - Films Gezien

Finding Neverland

Dit is écht verborgen romantiek, want het is niet meteen in-your-face. De schrijver van Peter Pan, dat heeft hij dan nog niet geschreven, zit in een behoorlijk liefdeloos huwelijk. Hij ontmoet een alleenstaande vrouw met 4 zoontjes. Daar wordt hij blij van.

Lust, caution - Films Gezien

Lust, caution

Lust, Caution

Ten tijde van de tweede wereldoorlog wordt een jonge vrouw meegesleept in een spionage zaak. Ze zet alles op het spel. Destijds was dit een scandaleuze film, vanwege de seks scenes.

The Last Legion

Soms is de romantische lijn in een film iets té onverwacht. Deze film, een soort van prequel van de legendes van Arthur en Merlijn, weeft ineens een romance tussen de legeraanvoerder en de exotische dame die ook goed kan vechten. Maar verder is dit een degelijke film met Colin Firth en Ben Kingsley.

Kick-ass - Films Gezien

Kick-Ass

Kick-Ass

Eigenlijk draait alles in deze film om romantiek: hoe win je het meisje? Door een superheld te worden.

Slither

In deze horror film maakt het niet uit dat het monster een monster is: hij blijft toch van zijn mooie vrouw houden.

Marie Antoinette

Marie Antoinette

 Marie Antoinette

Kirsten Dunst als de jonge Marie Antoinette die een gearrangeerd huwelijk aangaat met een jonge Franse prins. Daar komt natuurlijk in eerste instantie geen verliefdheid bij kijken.

Transsiberian

Backpacking, reizen als koppeltje: romantisch toch? Deze romantische treinreis loopt wat anders af dan de geliefden dachten. Films met treinreizen zijn altijd leuk, en deze is geen uitzondering. Goeie spanning en twists die soms hard aankomen.

You may also like...

1 Response

  1. Marcia says:

    Wat een leuke lijst! Zelf kijk ik stiekem toch wel graag romantische komedies. Zo op een winterse avond, na een lange dag werken, vind ik niets heerlijker dan onder een dekentje op de bank wegzwijmelen bij een voorspelbaar liefdesverhaal 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *